Nippon Heaven
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


Япония - Страната на Изгряващото Слънце
 
ИндексПоследни снимкиТърсенеРегистрирайте сеВход
Вход
Потребителско име:
Парола:
Искам да влизам автоматично с всяко посещение: 
:: Забравих си паролата!
Vote!
Елате в .: BGtop.net :. Топ класацията на българските сайтове и гласувайте за този сайт!!!
Recommended
Music temptation!
Ноември 2024
ПонВтоСряЧетПетСъбНед
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 
КалендарКалендар
Facebook
Friends

 

 Традиционни сватбени ястия

Go down 
АвторСъобщение
Sakura
Admin
Sakura


Брой мнения : 334
Join date : 09.06.2010
Age : 36
Местожителство : Japan

Традиционни сватбени ястия Empty
ПисанеЗаглавие: Традиционни сватбени ястия   Традиционни сватбени ястия EmptyПет Юни 11, 2010 3:39 pm

За всички дами които търсят начин да включят част от японското наследство в сватбеното си парти това е мястото за тях Like a Star @ heaven
поднесете на гостите си японски ястия, защото те обещават късмет, единство, плодородие, вечност и радост.




Ситен червен боб (адзуки) с ориз
Цветът на светлочервения боб представлява добрия късмет. Сготвено и поднесено с ориз, ястието носи името секихан и се сервира на всякакви специални събития. Бобът адзуки (също азуки) може също да бъде приготвен със захар като част от японските сладкиши и да се предложи в края на сватбеното тържество.


Миди (Calms)
Поднасят се на гостите цели - с двете черупки, което символизира единство. Обикновено може да се използва японската разновидност asari, които просто се задушават в саке, сол и вода.


Риба
Сервирани цели, рибите се приготвят така, че главите им да докосват техните опашки, оформяйки кръг. Кръгът е символ на вечността. Изполвайте която и да риба, която е свежа през съответния сезон и достатъчно голяма, за да се приготви по този начин.


Конбу (водорасли)
сушените кафяви водорасли се сервират, защото наименованието им се близо до последните две срички на думата радост - yorokobu. Много японски ястия включват водорасли като част от себе си или като окраса.



Омари

Когато се сготви, черупката на ракообразното става червена, което е късметлийски цвят. Популярен начин на приготвяне е да се разполови омарът, месото да се постави в черупката заедно със смес от разбити яйчни жълтъци, оризово вино, соев сос, лимон и да се изпече.


Подсолен хайвер от херинга

Жълтата или розовичка порция консервирани рибни яйчица, kazunko на японски, символизира плодородието. Обичайно ястието се приготвя, като се маринова хайверът в бульон, саке и соев сос.


Спарид (морка каракуда)
Тази конкретна риба се сервира, защото японското и име - tai, е последната сричка на думата празненство - medetai. Спаридът е лесен улов по японското крайбрежие, а през пролетта рибата се оцветява в червено и са познати като “черешов спарид”. Традиционният начин за приготвянето му за сватбено празненство е да се осоли и след това - опече.



И нещо важно:никога не сервирайте японски ястия, чийто брой да е кратен на 4 (shi). Звукът наподобява първата сричка на думата смърт на японски. Затова, придържайте се към нечетния брой на блюдата и очаквайте дълъг живот, изпълнен с късмет.
Върнете се в началото Go down
 
Традиционни сватбени ястия
Върнете се в началото 
Страница 1 от 1

Права за този форум:Не Можете да отговаряте на темите
Nippon Heaven :: Япония :: Кухня-
Идете на: